Gjorde Anna Sjödin något olämpligt? Givetvis!

Mycket skrevs och mycket sades när Anna Sjödin hamnade i krogbråk. Inte så konstigt. I Sverige har vi 18-årsgräns på krogen men 20 år på Systembolaget. Konstigt kan tyckas då 20 år på båda ställena vore det mest logiska. Nåväl, 18 år är det eftersom det är tillståndsinnehavarnes ansvar att inte 18-åringen blir för berusad. Ja lagen är så långtgående att ingen på krogen får bli för berusad. Sk överservering får inte förekomma. Den som innehar tillståndet har också ansvaret. Enkel logik.

Personer blir fulla, den ansvarige tar sitt ansvar och säger stopp. Ut med dem! Men den där kvällen på Carzy Horse hjälpte inte det. Nej då gjordes det motstånd. Våld användes. Några ord som inte borde sägas råkade undslippa munnar.

Tror faktiskt inte någon som varit nykter skulle lyckas med konsstycket att felaktigt bli utslängd. Varför? Jo, för att en helnykter person inte ens skulle hamna i blickfånget för vakterna. De nyktra skulle lugnt kunna fortsätta äta sin pasta med Karl Johansvamp. Nykterister har rätt till en krogmiljö där överservering inte förekommer. Alla andra också. Sådan är lagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback