Jag tror inte man kommer att få beställa sprit på nätet!

I tisdags var det sk hearing i EG-domstolen i målet som rör distanshandel av alkohol. Ska man få beställa sprit via nätet? Jag var på plats för lyssna in domstolen. I media efteråt kunde man läsa att advokaten till Rosegren (han som beställt alkoholen) trodde målet var kört för Sveriges del. Klart han tycker det. Det har han ju betalt för att tycka som advokat. Vore högst märkligt annars.

Det var en mäktig känsla när alla reste sig upp medan de 13 domarna vandrade in iförda röda domardräkter. Åtminstone tyckte jag det. Den ständige ungdomen Robert Damberg var inte lika imponerad...

Advokaterna förde upp skäl som att det var tungt för Astrid, 85 år, att bära in all alkohol över gränsen och mycket av deras anförande kändes plumt och fånigt. Han blev tom tillrättavisad av domaren. Svenska regeringen företräddes av riksåklagaren Karin Wistrand, som gjorde ett mycket bra anförande. Den norska regeringens företrädare fick inte tala norska. Norge är ju inte med i EU och därmed är inte norska ett officiellt språk. Istället höll hon ett shakespearinspirerat tal till folkhälsans väl. Underbart!

Nej, än är inte fallet avgjort. Generaladvokatens yttrande väntas om minst tre månader och dom om ytterligare minst fyra månader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback