Centern, centern - ack du Centern

Såg SVT 24 i morse och följde med spänning Centerns debatt om alkoholskatten. Miserabelt att se den okunskap som präglade debatten. Trots att några försökte säga att forskningen visar att ungdomarna inte dricker mindre, att Finlandsexemplet avskräcker och att lösningen mot EU inte är att sänka både vin- och ölskatten.

Istället präglades debatten av felaktigheter. "70 procent av 13-åringarna berusar sig varje månad". Så är det inte i Sverige där över 30 procent av 15-åringarna inte har smakat alkohol. "Alkoholinförseln bara ökar och ökar" - nej det gör den inte. Den har minskat i två år, men Systembolaget säljer mer och mer beskattad öl. Ett problem - men det löser vi inte med en skattesänkning.

Då var CUF-representanten tydligare. Hon tyckte inte det var något problem för missbrukare om alkoholen fanns i livsmedelsbutiker. Missbrukarna tvingades ju ändå konfronteras med alkohol på restauranger och via alkoholreklam. Ett ärligt styrka-svaghetskoncept. En riktigt osolidarisk handling - men i alla fall inte uppgivenhetens politk.

Kommentarer
Postat av: Bragenikita

Nice site, welcome to my


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback