Sagan om konungens återkomst i verkligheten

Såg ringentrilogins sista film Sagan om konungens återkomst. Kan inte hjälpa det. Börjar alltid analysera filmernas symboliska budskap. En saga med metaforer till verkligheten.

- Hoberna beger sig utanför det trygga Fylke, upplever vilda äventyr och räddar världen, återvänder och ingen i byn begrep riktigt vad de varit med om. Känns bekant med mitt jobb och hur släkt och råneåbor reagerar på det jag gör. Riksdagen på förmiddagen, middag hemma i råneålägenheten på kvällen.

- Saurons öga kan inte hålla koll på allt. När han ser på arméerna i norr missar han att ringen hamnar i Domedagsbergets eld. Precis som med jobbet. Man kan inte hålla sitt vakande öga på allt. Men när man väl bestämmer sig för några områden, ja då är det full koncentration där.

- Hela brödraskapet består av män. Känns det igen? Men när häxkungen håller på att bli besegrad säger han "No man has ever beat me". Eowyn tar av sig hjälmen, släpper ut sitt hår, säger "I am no man!" och besegrar honom. Heterogena arbetsgrupper ger bäst resultat.

- När Frodo står vid vulkanens brant och bara behöver släppa taget ringen så klarar han det inte. För den som har makten i sin hand är det svårt att släppa den. Gäller familjeföretagare i Sverige liksom Putin i Ryssland.

Kommentarer
Postat av: Marcusmargrete

nice site keep it up ok


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback