Euron - ännu en pengar i egna börsen nyhet

Så kom då den väntade artikeln om att det ironiskt nog är de som var för euron mest (dvs Stockholmarna) som också tjänat mest på att vi inte infört euron (eftersom räntan varit lägre än Euroländerna).

Ingen reflektion över att resultatet för ja-sidan i euroomröstningen var över 40 %, dvs fler än 4 av 10 svenskar var för euron. Inte bara Stockholm, där det var tyo 6 av 10.

Ingen reflektion över att de som röstade ja till euron kanske gjorde det av andra skäl än att de personligen skulle tjäna pengar på det. Tänk om människor vill samhället väl? Tänk om de som röstade ja till euron gjorde det för att EU som projekt växer av en gemensam valuta. För att de trodde att alla i EU tjänar på en gemensam valuta. Vare sig de bor i Jämtland eller i Bulgarien. Utan euro blev det tydligen Stockholmarna som tjänade mest. Med euron kanske även glesbygden tjänat på lång sikt?

Så här är det alltid när regeringen lägger sin budget. Genast tabeller med "Så här mycket tjänar du!". I tabellerna ser man aldrig hur mycket vi tjänar på att biståndet höjs till en procent av BNP.

Kommentarer
Postat av: Hull

Jag trodde vi hade landat i att euron inte är ett särskilt smart projekt...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback