Alkohol i parker till midnatt - så fånigt!

Stockholms Stad beslutade i veckan att förlänga tiden då man får dricka alkohol i nio parker från kl 22.00 till 24,00. Anledningen sägs vara att de styrande anser att vuxna själva ska få bestämma hur länge man vill ha picknick.

Så oerhört fånigt! Om det är argumentet så borde man förstås få ha picknick i parken även efter midnatt. Och det får man ju också. Det är alkoholförtäringen som är förbjuden.

För det handlade egentligen om att visa solidaritet med de ungdomar och andra som far illa av alkoholkonsumtionen. Det handlade om att underlätta för polisen att upprätthålla ordningen. Och då var kl 22.00 ett godtagbart kompromissförslag. Så kunde vuxna ha sin picknick med det livsnödvändiga vinet. Egentligen borde det ha varit förbud hela dagen, men en kompromiss är i alla fall en kompromiss.

Nu struntar de styrande i kompromisser. Nu löper de linan ut. Den som handlar om att de starka, duktiga, vuxna som kan sköta sig ska få full frihet på andras bekostnad. De som inte klarade alkoholens frestelser. Osolidariteten regerar.

Brr... det är inte bara i parken som det känns kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback