Rhapsody in Rock - alkohol är ett vuxenproblem

Visst kunde man köpa hamburgare och läsk. Men också öl, vin och cider. Man måste ju få ha roligt! Det var ju fredag. En och annan ölflaska hamnade på marken, men vadå, lite kul får man väl ha? Och damerna som dansade på sidan med ölflaskor i handen släppte bara loss lite. Även om vakterna fick be dem släcka cigaretterna.

25 minuters paus mellan akterna blir till slut 45 minuter. Stora delar av publiken verkar inte vilja se showen. De har så kul på annat håll. Vår kompis som är ordningsvakt säger att han fått brottas med en del medelålders män.

Andra akten. Folk ska fram och dansa. Märkbart berusade. Medelålderskvinnor försöker ursäkta sitt beteende genom att få andra att också ställa sig i vägen med sin dans. Ensamma medelålders män går med ölflaskan i hand stapplande framför scenen. En äldre man lyckas ta sig fram till scenen och leder allsång. Fanny säger att hon är rädd och tycker det är läskigt. I toalettkön vill en medelålders kvinna hela tiden krama henne så Fanny måste byta kö.

Vakterna gränsar av området vid scen. Vi kan se showen i lugn och ro till slutet. Jag hoppas att de som sitter med sina ölflaskor i hand bor i Boden på gångväg eller har en annan chaufför hem. För bilkörning och alkohol känns som ett farligt scenario.

Har du någon gång känt obehag på grund av människors berusning frågade vi i en undersökning. Jag kan nu svara ja på den frågan. Är alkohol ett ungdomsproblem? Mycket tveksamt. Igår var det inte ungdomarna som hade problem. Det var vuxna på alla sätt.

Hade publiken dykt upp även om det inte funnits alkoholservering? Jag tror mycket väl att de gjort det.

Tänker på IOGT-NTO och att vår vision är ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. En bra vision. Igår hindrade alkoholen både mig och många andra.

Kommentarer
Postat av: Dreamteamparty

Very informative and enlightening website


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback