Ledande reportage

Läste i AiP om Henrik Brors ledande reportage i artikelform i DN. Tesen gick ut på att allting tolkas utifrån att Alliansen tjänat på det som hänt. Och idag hände det igen.

I artikeln framgår att flertalet anser sig personligt gynnade av den politik regeringen för. Störst förändring har skett bland LO-medlemmar.

Läser man lite till står det att "visserligen är det fortfarande fler LO-väljare som anser att de "missgynnas" än "gynnas", men fyra av tio LO-väljare anser nu att regeringspolitiken gynnar dem personligen".

Personligen noterar jag att det bara är 43 procent som anser att politiken gynnar dem personligen. Majoriteten av befolkningen torde ju ha fått det bättre på ett personligt plan när det gäller ekonomin. Kanske det inte betyder så mycket för det personliga välbefinnandet som solidarisk medborgare? Kanske är det många som personligt känner sig missgynnade i jämställdhetspolitiken, som pensionär, arbetslös, studerande, arbetande på arbetsplats med varsel i luften, som besviken småföretagare?   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback