Norrbottniska köket

Igår åt jag en rätt jag köpt på ICA i Råneå. Går under namnet "Black and White" och var en paltkula och en blodpaltskula. Perfekt mängd och mycket gott med lingonsylt till.

Och så härligt lokalproducerat. Misstänker att den blandningen inte är någon storsäljare i Stockholm (än...).

Kommentarer
Postat av: Avsändare Margareta

I slutet av -90 eller början av 2000-talet (minnet börjar ta ut sin rätt :))åt jag och ett stort gäng norrbottningar black & white på restaurangen i kåkstan i Malmberget.

Det var nytt, gott och kändes som ett riktigt nytänk då. Efter det har jag aldrig sett eller hört talas om rätten (förutom i köttväg).

Vad trevligt att den finn färdigförpackad, palt är en av de få rätter jag köper färdig ibland.

Vilken lokalproducent står för tillverkningen?

/Margareta

Postat av: Alvinmonica

Interesting site. Worth the visit!

2010-06-28 @ 08:48:13
URL: http://alvinmonica.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback