Sanningens minut närmar sig...

DN har idag ett stort uppslag om Miljöpartiets hållning i EU-frågan. Och tesen går ut på att partiet närmar sig ett övergivande av EU-utträdeskravet.

Och för mig personligen närmar sig alltså sanningens minut. Jag har i flera år tyckt att Miljöpartiets politik på många områden är briljant, strålande, genomtänkt och, inte minst, satt utifrån en god människosyn. Men utträdeskravet har direkt motverkat allt detta. Att i det Europa och den värld som vi lever i vilja gå ur EU har liksom känts helt fel. Samarbetet är viktigt. Att sedan mycket är tokigt och behöver förändring ändrar inte detta.

I det läge Miljöpartiet skippar utträdeskravet, i det läget lär deras stöd bland väljarna öka markant. Det finns förmodligen många sossar som kan tänka sig mycket av det Mp står för. Och i valet 2010 kommer det troligen att finnas en hel del från alliansen som känner sig besvikna och går vänsterut. Finns då Mp som alternativ framför sossarna så kan de mycket väl rösta grönt. Blir det regeringsskifte kommer Mp att ha betydligt mer makt och politiken kommer att drivas mer i deras riktning. En godare människosyn kommer att råda.

Men hur kommer jag att rösta i det läget?

Kommentarer
Postat av: Robert

Jag är övertygad om att du kommer rösta rätt. ;P

2008-05-20 @ 09:38:07
Postat av: Åsa

Men är det så viktigt för dej att inte vara negativ till EU att du är beredd att försämra fackliga rättigheter och öppna upp för fler friskolor och fler privata omsorgsgivare?

2008-05-20 @ 09:49:07
Postat av: Patrik

Fast är det inte tråkigt att de stora partierna använt sig av "tillvänjnings-effekten" mot de mindre oliksinnade partierna?
Att partier som Miljöpartiet säger att det är ingen idé att stoppa eller stanna upp EU projektet så det är lika bra att vi anpassar oss till de stora partiernas inställningar till EU.

Vad spelar det för roll om vi har olika pariter då när alla ändå är överens?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback