Alkoholen leder till brottslighet och våld

Årets kampanjer har ett gemensamt tema - Minska alkovåldet. Temat är samma som ifjol och blev så populärt att vi återanvänder oss av det. I utvärderingarna fick det 4,8 på en skala mellan 1-6 vilket måste betecknas som bra. Inför året testade vi budskapet i fokusgrupper som också visade på positivt resultat.

Det är bra att knyta an till våldsfrågan. En opinionsundersökning av vad allmänheten tycker om varför alkoholen är ett problem visar på följande tre toppskäl: Yngre dricker allt mer, trafikonykterhet och att alkoholen leder till brottslighet och våld. Frågan berör alltså.

Att vara ute i god tid är ett extra plus när man jobbar med något och denna gång lyckades vi informera distriktskonsulenterna i november, medlemmarna via Accent i december och Distriktsordförandena i januari. Dessutom kunde konsulenterna arbeta med detta i februari.

Detta ger resultat (vilket förpliktigar inför 2010). Pratade nyligen med en förening som tidigare aldrig följt det allmänna temat. I år har de bjudit in en polis på sin årliga politikerträff. Tiden och temat talade för detta.

Ändå finns många fält som kan utvecklas i konceptet. Men utmaningarna ska ju finnas...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback