1:a maj är inte död

Ännu ett första maj. Och ännu en gång rapporterar en del media som om första maj som de politiska mötenas dag är död. Tillåt mig betvivla det och leda följande bevis:
- I Norrbotten gick cirka 3300 personer i något tåg ordnat av (S). Till det tillkommer övriga partier. Av en befolkning på under 300 000 personer är det rätt imponerande på en och samma dag.
- Det ordnades totalt 250 första maj-tåg i hela landet för (S), dvs i princip varje kommun täcktes in.
- Första maj är en högst internationell manifestation. Kravaller i Turkiet, oroligt i Tyskland. Själv besökte jag Antwerpen och hörde Internationalen på flamländska.

Man kan som NSD vända på perspektivet och fråga sig när Folkpartiet lockade 370 pers till ett möte i Luleå, när Göran Hägglund lockade 5000 pers till ett tal i Lund och när Centerpartiet, som ju talar mycket om decentralisering, ordnade 250 politiska möten på en och samma dag? Nej, nog verkar första maj fortfarande locka människor...

(PS: IOGT-NTO ordnar inte 250 möten på en dag, men väl 250 möten på en och samma vecka under Folknykterhetens vecka. Ifjol mötte vi över 40 000 människor. Redan nu kan man besöka
www.minska-alkovåldet.nu och ta ställning eller se vart och vad som händer.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback