I en skolåda ser man inte världen

Julkalendern Julens Hjältar från 1999 handlar om några julpynt som bor i en skolåda hela året men en gång per år får lyckan när de är inne hos Familjen. En dag hamnar de i soprummet och familjen bryr sig inte om dem. De finner sin trygghet hos varandra och i sin låda.

Allt utanför är hot och problem. Pepparkaksgubben och Julbocken är de mest dystra och gör alltid olycksbådande profetior. Garntomtarna vill ut på äventyr men hindras. Mobbing och missunsamhet frodas. En Julhund (spelad av Jonas Karlsson) kommer in i gruppen men uppfattas som ett hot.

En dag vågar Julkulan flytta ut ur lådan. Våga sig på det okända och se det som en möjlighet. Inte alltid vara den fula medan Julstjärnan är den vackra och gnistrande. Och tänk - hon får nya infallsvinklar och ser nya värden med livet. De andra kan förstås inte förstå hur hon kan lämna dem för en himmelssäng.

Många paralleller kan man som vuxen se till det verkliga livet. Vi är bara på del 16 så det är 8 avsnitt kvar. Förmodligen blir allt bra på slutet, som det ofta blir i sagan. Och även i verkliga livet om vi vågar oss på det okända. Om vi vågar satsa.

Kommentarer
Postat av: Vemundveronica

Pleasure to sign your guest book. I work for an advertising agency in London.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback