Än en gång utmanas alkohollagen

Ulf Kristersson, moderat socialborgarråd i Stockholm, utmanar i dagens SvD alkohollagen. Han vill att det ska bli lättare att få serveringstillstånd och att fler krogar ska ha öppet till kl 05.00. Han säger bl a: "Det finns en moraliserande underton i tillståndsfrågor som antyder att ju mindre, desto bättre. Då är det bättre att tala klarspråk och säga att alla ska stänga klockan sju".

Moraliserande underton? Alkohollagen finns ju till för att det ska vara krångligt och besvärligt. För att det ska finnas färre krogar med alkokol. Inte av en slump utan för att forskning och erfarenhet visar att färre människor far illa om det finns mindre alkohol. När ideologin och önsketänkande överordnas forskning och erfarenhet får folket lida.

Det vore mer ärligt av Ulf att driva på ett avskaffande av alkohollagen. Så slipper vi krångla med en byråkrati som ändå syftar till att alla ska få serveringstillstånd till kl 05.00. Jag som trodde att t ex polisens yttrande om att fler krogar alltid leder till mer våld var något som skulle uppmärksammas...

Kommentarer
Postat av: Fabiankaisa

I like your website. Its web design is very cool and looks a Web Design Expert work. Regards,


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback