Skolskjutsen fungerade bra detta år!

Ifjol var det ju stora problem med Fannys skolskjuts. Denna gång skrev jag in i min almanacka redan ifjol att ansökan skulle in i maj. Så nu fungerar det!

Ett minus i år verkar vara att hon kommer att få vänta på en buss under 90 minuter i skolan för att de sparat in på hemresetaxin...  Jag får väl använda de 252 kronorna per månad som jag verkar få nästa år och fullgöra samhällsservicen för min dotter.

Inte sjuk så ofta, peppar, peppar

Men idag hände det. Jag kände mig trött, krasslig och ynklig. Till råga på allt var Fanny också sjuk och tvättid var bokad.
Nu blev det sömn och tvätt varvat. Sedan svarade jag inte i telefonen fram till lunch.

Efter vi lagat lite mat så blev jag betydligt piggare och försökte svara på alla mejl som kommit och alla samtal.

Nu är förstås frågan om jag även kommer att drabbas av diger, förlåt, svininfluensan.

Senaste väderprognosen: 11,5 % år 2010

Så kom de senaste prognoserna för 2010 och 2011 års arbetslöshet; 11,5 respektive 11,7 procent.

Med det konstaterat verkar det som om vi som har jobb ska få ytterligare skattesänkningar. Detta eftersom det verkar bli några miljarder över. Så resonerar den som inte ser politiska möjligheter att få ner arbetslösheten ytterligare. Som ser det som en väderprognos. En prognos är ju alltid en prognos utifrån det vi vet nu.

Men även en vecka med fritid

Det blev inte bara jobb, även en del fritid.

I måndags for jag, Eva och Johanna till Örebro för att se ÖIK slå DIF. En riktigt trevlig resa med glada skratt och samtal.

Den säng jag haft hos Anders har nu Eva övertagit till sin Essingelägenhet. Det var nog en syn som lockade till skratt då jag och Eva i tisdags drog sängen på en kärra genom hela Stora Essingen. tack och lov fanns ingen med kamera där.

Onsdagen for hela Verksamhetsenheten till Bosse och lärde känna varandra bättre och grillade gott!

Fredag innebär sommartid grillkväll i Häggvik. Denna gång for vi ett gäng till Kista för att se Tarantinos senaste om andra världskriget. En klassisk Tarantinofilm. Något seg, men riktigt bra egentligen. Och ett för andra världskriget annorlunda slut.

Idag lunch med Christers nummerbyrå Christer.

Första jobbveckan över

En intensiv vecka får man väl säga. Allt skulle igång. Täta avstämningsmöten med medarbetarna.

Samtidigt uppstart med Ledningsgruppen och även ett seminarium om vårt interna målarbete. Man kan konstatera att vi gör väldigt många olika saker och frågan är om allt det ska göras? Eller om vi skulle nå större kraft av att fokusera? Men då måste ju något prioriteras bort. Smärtsamt. Eller i och för sig göras effektivare.

Mitt i allt detta också en superprioritering på gårdsförsäljning av vin (och whiskey om man får tro Jordbruksverket).

Gårdsförsäljning - idioti på hög nivå

Alkohollagsutredningen föreslog klokt nog att gårdsförsäljning av alkohol inte skulle ske. Från IOGT-NTO:s sida har vi bejakat detta i en del debattartiklar under sommaren. I över tio tidningar har detta påpekats. I många kommentarsfält på tidningarna har jag fått utstå en del raljanta argument av människor som vill avveckla hela monopolet.

Tyvärr finns det debattartiklar för gårdsförsäljning. De som är för menar att gårdsförsäljning
- leder till fler turister (men de har inga siffror på det, bara antaganden att tyskarna skulle välla in i Sverige bara de fick möjlighet att köpa en flaska vin på en gård. Annars stannar de hemma.)
- leder till flera nya jobb (men inte heller här har vi siffror på hur mycket vinflaskor på bondgården ökar antalet jobb)
- är förenligt med EG-rätt (fast ingen har förstås prövat caset som blir verklighet först när en spansk bonde undrar hur en svensk bonde kan få sälja enbart svenskt vin när EG-domstolen sagt att vi inte får diskriminera andra länders produkter)
- ska ske med en restriktiv alkoholpolitik för ögonen (vilket förstås rimmar illa med privat vinstintresse. Bonden kommer inte att bara vilja sälja en flaska vin. Naturligtvis vill man sälja fem flaskor!)
- menar att det är futtigt att inte tillhandahålla lite vin på en gård (men varför då inte också ha vin på Pressbyrån? Då blir det ju ännu lättare för turisterna att få tag i det. Jo, för att vi av goda skäl har monopol på distributionen av alkohol.)

För övrigt lär det inte stanna vid bara vin. Varför skulle inte Jens Spendrup få sälja sitt öl vid sitt bryggeri och bonden får sälja direkt på sin gård? I slutänden handlar det inte om gårdsförsäljning utan om producenternas rätt att få sälja direkt vid produktionsstället med privat vinstintresse.

Åter på banan

Sista semesterveckan försökte jag med konststycket att inte jobba. Och det fick jag verkligen jobba för. Fler var tillbaka på sina jobb och det märktes på mejlskörden och de saker som borde åtgärdas. Men jag stod på mig rätt bra.

Att jobba på en organisation som valt att ge de anställda sex veckors semester samtidigt som kongressen är mitt i semestertider får förstås dras med personal som har semester lite längre in i augusti. Men det har gått bra de senaste tio åren...

En tillflykt till Japan

Det verkar dröja innan jag får komma till Japan. Under tiden är Yasuragi Hasseludden ett bra ställe att besöka. Första gången för mig och Fanny. Och vi gav topputvärdering till allt!

Vi gick runt i våra Yukata, en sorts badrock, hela tiden. Vi tvättade oss japanskt, badade i kalla och varma pooler, åt av frukt- och tebufféen och åt japansk middag. Fanny tog en sorts massagebehandling, Shiatsu, och jag var på Qi Gong.

Sov gjorde vi nästan på golvet i vårt japaninspirerade rum. Innan dess drack vi varsinn alkoholfri drink och såg solnedgången samtidigt som vi räknade finlandsfärjor som passerade.

Det kan jag göra igen!

Häftigaste i år -Rotorn

Tom Tits är som Luleås Teknikens Hus x 8 plus utomhuspark. Häftit med andra ord.

Häftigaste var den sk Rotorn. Man går in i en rotor. Ställer sig mot väggen. Den börjar snurra och efter ett tag tas olvet bort. Man sitter då som en fluga fast på väggen. Väggen är för övrigt gjord av flanell vilket påminner om den gamla flanellografen. Superhäftig känsla när man inte kan röra sig.

Häftigast i år sa jag. Häftigare än New York? frågade Fanny.  Men man ska kanske inte jämföra äpplen med päron.


Gröna Lund en heldag

Liseberg på kongressen och nu Gröna Lund. Vill man ha nöjesfält vinner Gröna Lund. Det är intensivt, energi och nöje vart man än kikar. Liseberg är mer lugnt, vackert och mysigt.

Nya attraktionen Insane såg rätt insane ut så jag hoppas på mod för den nästa gång. Fanny åkte Extreme två gånger! Nu har vi lämnat barnkarusellerna...

Lady Gaga

Vi inledde söndagskvällen med Lady Gaga på Gröna Lund. Åtminstone hörde vi henne. 23 000 personer var där, något som inte hänt sedan 1980. Så förutom kärnan av tonåringar framför scenen syntes stirriga föräldrar springa runt om med barnen på axlar för att försöka se något. Vi hittade till slut ett staket.

Gröna Lund kanske inte ska ta in fler än det ryms! Men kul att se Ladyn!

Ensamheten över!

Söndag kommer äntligen Fanny!
Den senaste veckan har varit den ensammaste i år, kanske på tio år? Förutom min jobbvisit i måndags har jag bara träffat två personer jag känner, varav ett möte skedde av en slump vid ett övergångsställe. Och den andra sammnföll förstås med en tredje som jag fick tacka nej till. Antalet telefonsamtal, förutom mamma, Fanny och Janna, sträcker sig till tre samt två mobilsvarsmeddelanden.

Förklaringen beror förstås i första hand på att de jag kontaktat varit bortresta från Stockholm och Prideveckan gör ju sitt. Men också för att jag tappar modet att kolla med fler efter ett antal nitar.

Nog för att jag gillar att vara ensam, men det gör sig bäst i Råneå. Nåväl, efter Almedalen och Kongressen var det säkert välbehövligt, och snart är ju hösten här. Då brukar tiden bli knapp igen. 

Pridereflektioner

Dagens tåg ger mig minst två reflektioner:
1) För några år sedan var momentet där "Stolta föräldrar" kom en känslomässig höjdpunkt. Nu kändes det inte som om det fanns några sådana alls. Tåget gick - som tåget. Business as usual. Dags för förnyelse? Ryktas om Sjöhistoriska nästa år.
2) Det är skillnad på plats och plats. Tidigare år har jag sett tåget vid Hornsgatspuckeln, i år såg jag vid Slottet. Vid Slottet såg man nästan vem Christer Wik sms:ade där han bar flaggan, men vid Hornsgatan är det betydligt mer drag i åskådarna.

Nostalgiinköp

Idag köpte jag saker jag funderat på:
- Fyra Sisters of Mercy-skivor. Krävdes två besök på Söders Vinyl- och CD-butiker för att klara det
- DVD med kultfilmen Office Space
- Vi, bröderna Dalton - samlingsvolym som är mycket svår att få tag på. Har letat i fyra år.