Imorgon hem igen

Nja, det blev inte riktigt som vi tankt oss. Feber till Fanny idag igen.

Men vi har under dagarna myst i hotellrummet med en nachotallrik och med jordgubbar. Vi har sett sasong 2 och 3 av Scrubs. Och vi har gjort korta utflykter for lunch och shopping.

Mysiga gränder

DSC00228.JPG
Mysiga gränder

Malta utan snö med sol

DSC00224.JPG
Malta utan snö med sol

Sjuka...

Det startade med att jag var sjuk vid resan till Malta. Och dagen efter ankomsten.
Sedan fick vi se Valetta! Underbart!
Men sedan blev Fanny sjuk. Och vi sitter fortfarande pa hottellrummet. Typiskt.

Solen skiner, havet har stora vagor, alla hus ser ut som en medelhavsidyll. Ett bra stalle att vara sjuk pa iaf.

Fullt i flygbussen och trafikkaos

DSC00206.JPG
Fullt i flygbussen och trafikkaos

Sjuk men hyfsat effektiv

Imorse var jag pigg och glad. När jag kom till jobbet var jag bara glad. Har varit "lite vissen". Hängig. Inte på tipp topp. Vilade när jag kom hem och sedan lagade Anders mat. Och minsann om jag inte blev piggare.

Men dagen blev riktigt bra ur jobbsynpunkt! Fixade en debattartikel till Dagens Samhälle, bedrev påverkan på regeringen angående Internethandeln med alkohol, hade avstämning med min chef, stämde av Kommunprojektet kopplat till vår förebyggande verksamhet, stämde av ANT-projektledarutbildningen vi ska ha på Wendelsberg.

Dessutom tog vi flera viktiga steg mot världens bästa FNV-kampanj med mina tappra medarbetare. Två var med via telefon varav en var sjuk och den andra hade sjukdom i familjen, en är jetleggad från en utlandsresa och en har varit hemma med sjuka barn av och till. Och även jag var som sagt hängig. Men vad bra det kan bli!

Imorgon mitt favoritställe: Arlanda

Delikatessingen kan slänga sig i väggen

Som Essingebo i Stockholm brukar jag äta min frukost på ett lokalt café. Känns helt i min stil.

Här finns Delikatessingen, ett bra fik där jag ofta åt i höstas. Men i januari började problemen. De hade ingen som kunde jobba kl 07.00 när jag passerar. I februari fann de någon men bytte tid till 07.15. Förstörde hela min morgon. I mars började jag anpassa tiden. Vad händer då? Jo de har sportlov och öppnar först kl 08.30!

I dag satt det en skylt där om att tidiga frukosttiden är över. De öppnar först kl 08.00.

Fiket på torget har i alla fall goda chokladcroissanter!


Logistisk högsäsong

Min fredag var intensiv ur logistisk synvinkel. Fanny frågade några gånger vad det var med mig...

Upplägget var följande: Fanny och jag skulle till Stockholm. Den packning som var i Råneå och inte behövdes skulle till hennes mamma. Farmor skulle skjutsa oss till Kallax. Fanny blev sjuk torsdag kväll vilket fortsatte fredag förmiddag. Väl i Stockholm skulle Fanny besöka Riksdagen tillsammans med Andrine medan jag skulle med resväskan till Stora Essingen. I resväskan var packat det som ska till Malta nästa vecka.

När vi gick in i Globen för genrepet kunde jag andas ut... Och topptrion av låtar var de bästa.

Våra lotterier

Idag ska vår Ledningsgrupp träffa IOGT-NTO Lotteriers Ledningsgrupp. Ska faktiskt bli riktigt spännande att träffa de som finansierat min lön i ett antal år. Vilka är de? Hur tänker de? Vad gör de?

Deras VD, Ludvig, känner jag i alla fall sedan förut.

Man blir stolt över våra konsulenter

Konsulentsamling. Det gamla hederliga UNF-konsulentpasset hade vi dammat av. Det som handlar om erfarenhetsutbyte. Fyra konsulenter beråttade om vad de gjort i sina distrikt. Vi fick höra om FNV, Stoppa Langningenkampanjer, social verksamhet i gamla I-N-lokalen och frikyrkosamarbete. Och det är så fantastsikt att allt detta händer i vårt IOGT-NTO-land.

Kanske låter det patetiskt, men jag ryser när jag tänker på det.

För övrigt innebandy. Ingen upplyftande historia. JUNIS-lagen kom på plats 1 och 2, vi på 3 och 4. Stackars Robert han vara med i en minut när han fick en bristning i vaden. Det var en påminnelse till oss alla att åren går. Det kunde hänt vem som helst.

Snö i massor

Blev nästan lite chockad när planet landade på Kallax. Snö överallt. Efter Stockholmsvår, Brysselvår och Göteborgsvår hade jag nästan glömt snön.

Men Fanny hade jag inte glömt bort. Det var så himla härligt att hämta henne! Vi åt, spelade brädspel, såg melodifestival igen och läste Lucky Luke.

Spontana ministermöten

Förmiddagen hos Moderaterna blev lugn. Intresset var lågmält. Jag förbannade mig själv att mitt tåg gick först kl 14.42.

Så visade det sig att jag hamnade bredvid Anders Borg på tåget! Finansministern som vi försökt få en uppvaktning av i ett års tid. Och tidningen Kupé i facket framför mig hade även den Borg på framsidan.

Efter lite trevande småprat om våra barn, Coca Cola och solen slängde jag fram ett ex av vår kommunfolder och berömde hans alkoholpolitiska insatser så här långt. Sedan följde en timmes mycket intressant alkoholpolitiskt samtal. Ja han höll på att missa sin avstigning i Katrineholm.

Man kan sammanfatta det med att bilden av honom i media kring alkoholpolitik i stora drag stämmer. Han är kunnig i alkoholfrågan och förstår mekanismerna.

Och den där sena tågresan kändes helt rätt!


Imorgon premiär

Ska bemanna vår monter på Moderaternas Kommundagar i Göteborg. Många glada moderater på tåget, många hungriga moderater i hotellets restaurang.

Men det bästa är att vi är i Svenska Mässan. Det är med andra ord premiär för kongresslokalerna 2009. Spännande!

The famous double

Igår, på väg från ett möte i Rosenbad, våning 7, om regeringens hållning till kommissionens politiska strategi, stod han där. Statsministern. Vi skulle precis in i samma hiss. Då valde han trapporna istället. Vet inte hur man ska tolka det, men men...

Idag kom hon till Klara Södra. Mona Sahlin. För att resonera alkoholpolitik med oss. Hon var intresserad av frågorna. Och vi åkte hiss tillsammans upp till mötesrummet.

Låtsas-kusinen från förr

I tisdags lyckades jag stanna på Arlanda efter ett möte i Uppsala för en kär gammal bekantskap. Min gudmors systerdotter från Norrköping. Vi brukade umgås på somrarna under vår tonårstid. Och även ett och annat jullovsfirande. Hon är nästan som en låtsaskusin till mig. Fast då var jag ju kär i henne.

Vi har inte träffats på fyra år. Där satt vi och uppdaterade oss på läget. Fantastiskt härligt och kul! Och som vanligt gillar jag att se likheterna.
- Vi är båda ensamstående till lika gamla döttrar
- Vi tycker båda att varannan vecka med sitt barn är ett bra förhållningssätt. Ett tabu som måste sägas. Vi kan ägna oss helhjärtat åt våra barn en vecka i stöten och sedan en vecka åt jobbet och bekanta.
- Ja, vi är förstås båda vansinnigt förtjusta i att jobba
- Hon gjorde tio år i en håla i Norrland, jag har precis gjort ett år :-)

Sjuk

Var sjuk i helgen. Sedan segade det tom idag. Skönt om det är över.

Jag blir så ynklig när jag är sjuk.


Ny idé av Accent?

DSC00184.JPG
Ny idé av Accent?

Betner

Hade förmånen att få se en stå-upp-show med Magnus Betner. Hade mest läst om honom i Aftonbladet.

Måste säga att han var oerhört politisk i sina uttalanden och oerhört modig. Sedan gnäller han förstås på allt och alla, men jag gillade det!


Skrällarnas Schlager - favoriternas fiaskon

Ja så lät det efter varje deltävling. Nu summerar vi de åtta bidragen:
Amy Diamond - erkänd artist, bl a två Allsång på Skansen
Christer Sjögren - var stor artist redan innan jag föddes
Sanna Nielsen - 2000-talets meste melodifestivalsfinalsartist
BWO - ett antal andra och tredjeplaceringar på senare år
Linda Bengtzing - Tredje finalen på kort tid
Charlotte Perelli - Vunnit hela Eurovision

Ja just det, sedan var det ju Frida och tvillingarna Rongedal också.

Men visst är det snarare de erkända artisternas högafton detta hittills?