Fanny i isvak

Förra veckan var Fanny med om något häftigt. Klassen badade isvak. Tänk om jag också fått det! Men hennes skola gör många spännande upplevelser i naturen. Bra skola!

Sociala medier är ju bara nya arenor

Hamnade i en diskussion där argument mot de sociala medierna framfördes. De gör att folk flyr "verkligheten" och att de inte umgås med "riktigt" folk.

Jag skulle vilja säga att Facebooks existens i allra högsta grad underlättar mitt liv i Råneå. Då har jag kontakt med männsikor trots att jag är 100 mil ifrån dem. Dessutom har jag kontakt med människor jag inte möter så ofta och kan fortsätta en diskussion med dem när vi träffas.

Sociala medier är ju bara nya arenor. Det finns ensamma och tystlåtna där precis som vid släktmiddagar. Det finns folk som känner sig tvingade att hålla sig ajour med Facebook precis som det finns folk som motvilligt hänger med till sina gamla vanliga vänner och gör samma gamla vanliga sak,

För övrigt är jag glag att jag tagit itu med Twitter.

Vaknar än här och än där

Jag kommer att ha sovit på sex ställen på tio nätter när söndagen är här. Råneå, Luleå, Tollare, Midsommarkransen, Wendelsberg, Falken och Cariina. Rolig och inspirerande turné må jag säga, men härom dagen visste jag inte riktigt var jag var när jag vaknade.


DO- och konsulentsamling

På en vecka har jag medverkat vid både Distriktsordförandesamlingen och konsulentsamlingen. Det är förstås en förmån att på arbetstid få möte de 50-talet personer som i allra högsta grad samordnar IOGT-NTO:s verksamhet.

Min uppgift var förstås att nätverka och samtala med dem om vilka behov de ser från förbundet. Jag skulle också peppa dem inför valet. Peppandet gick bäst hos ordförandena tycker jag nog. Dels är de mer politiska i sin vardag och dels hade jag där ett längre pass.

Det är så tydlig skillnad nu mot 2007. Idag känns det verkligen som vi är ett lag som tillsammans har olika roller för att uppnå samma mål. Kul!

Apps till iPhone

Tycker det är svårt det här med apps till min iPhone. Det finns hur många som helst så det känns hela tiden som om jag inte har de bästa eller de jag borde ha. Måste ta initiativ till app-möte med de kollegor som också har en iphone. Skolan med Lydia gjorde tex underverk.

Hur som helst hittade jag denna blogg med 67 tips på bra apps där jag fann några. T ex visste inte jag att man kunde röststyra google...
http://jardenberg.se/b/rekommendera-67-iphone-apps/

... dessutom

... dessutom var det ironiskt kul att det blev en stor nyhet över "kalsongmannen" som försökte spränga ett plan på väg till USA. Inte nyheten i sig, som förstås är allvarlig på alla sätt, utan därför att man kan se alla viktiga säkerhetsexperter i USA klia sina huvuden.
- Hur kunde det hända? Vi som stoppar alla barn med Coca Cola-flaskor över 10 cl och de som har hudsalva med sig. I och för sig godkänner vi 9 cl hårvax - men aldrig över 10 cl!!!
- Precis! Dessutom öppnar vi alla laptopskärmar också. Det borde stoppa terroristerna.

Tydligen kan man ha vätska mot kroppen. Så nu ska jag bara komma på ett sätta att få med mitt hårvax i kalsongerna.

När ska då spritdådet ske? Ni vet tillfället när någon köper sprit när de snubblar över det i tax freen på väg till gaten, krossar ena flaska som livsfarligt, vasst vapen och gör en brandbomb av andra flaskan.
- Hur kunde det hända? Alla nagelsaxar var ju borttagna?

(Kommer detta inlägg att stoppas av någon som bevakar alla bloggar så att inget terrordåd sker?)

Tre ironiska samband från 2000-talet

1) En terrorattack av en afganistanbaserat nätverk leder till massinvasion av Irak av USA
2) Skattesänkningar för de som redan har jobb ska leda till att andra får jobb
3) All forskning visar att tillgängligheten av alkohol har betydelse för alkovåldet. Men tusentals fler serveringstillstånd och kanske till och med lite gårdsförsäljning sägs inte betyda så mycket.