Hur svårt är det att öppna flygplansdörren?

Landade just i Luleå. 0 grader Celcius. Brr... hösten är här.

Däremot bevittnade jag just en mönsteröppning av flygplansdörren. Ni vet, planet landar, lampan med säkerhetsbältet släcks och en minut senare öppnas dörren. Vi går ut. Har landat 10 minuter före tidtabell vilket innebär 40 minuters väntan på flygbussen...

Annat är det vid de flesta flygningar jag gjort de senaste åren. Planet landar, några ställer sig upp i gången utan att bli tillsagda, lampan med säkerhetsbältet släcks, alla ställer sig upp i gången, alla står i gången, mobilsignaler piper till överallt, folk står fortfarande i gången, några börjar muttra, några sätter sig ner men den rackarns dörren vill inte öppna.

Vi har att göra med ytterst kompetenta människor. De kan ta ner ett plan på ett säkert sätt, de kan få planet till rätt gate och dessutom få bagaget från planet till rätt bagageband. De är trevliga. Men de kan inte få upp flygplansdörren. Och det verkar inte vara typiskt svenskt. Detta händer i London, Bryssel, Paris, Istanbul, Peking. Ja jag skulle till och med påstå att det är ett globalt problem. Hur svårt kan det vara att öppna en dörr?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback