Politisk påverkan på många plan

Satte bokstavligen frukosten i halsen då Alkoholindustrin köpt en annons för att kabla ut lögner. Så det blev kaffe framför datorn skrivandes på ett motunderlag till detta som sedan skickades till alla riksdagsledamöter och via andra kanaler.

Samtidigt skulle vi ju förbereda oss för det seminarium vi skulle ha med anledning av Expertkonferensen om alkohol i Stockholm. Seminariet var ett led i vår påverkan av alkoholreklamlagarna inom EU och koordinerades med en debattartikel i Svenskan. Och andra åtgärder som vi gör hela hösten. På konferensen utdelades också ett snabbt ihopsatt underlag angående annonsen.

Dessutom skulle replik skrivas till industrins debattartikel i Dagens Industri och budgetförslaget från regeringen läsas igenom och kommenteras.

Men det gick bra. Det finns många bra personer på mitt jobb och därför lyckades vi väl. Och ett antal bra personer ute i vårt land som agerar när de nås av sådana här uppgifter.

Däremellan förberedde jag en presentation på DO-samlingen till helgen och synkade förebyggarsaker med Helena som var åter från semestern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback